Schampo - Akt III

on måndag 9 januari 2012
Så var det äntligen klart. Jag fick i dag svar angående schampot (fortfarande ett förjävla fult ord). Denna gång gick det betydligt snabbare. Det tog bara tre arbetsdagar, precis som utlovat. Bra Henkel !

Svaret kan läsas här.

Det handlade, föga förvånande, om att de inte vill att deras testmetoder ska nå konkurrenterna. För om konkurrenterna har kunskapen att återskapa testerna kan konkurrenterna också skapa bättre produkter. Man vill helt enkelt inte tvingas förbättra sina produkter. 

Hur vore det om vi såg till att alla dessa tester skulle vara offentliga? Jag är alltid på konsumentens sida, och tycker alltid att all information ska delas (jag är kopimist, remember?) så att varje företag kan skapa en så fulländad produkt som möjligt. Det driver samhället framåt. Ju fler personer och företag som vägrar dela sina upptäckter, desto långsammare kommer vårt land och vår planet att utvecklas. Tyvärr.

Men jag får väl tacka Henkel för att de i alla fall är såpass ärliga att de erkänner att det hela handlar om rädsla för utveckling.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar